lauantai 16. heinäkuuta 2022

Niitettiin polku


Meiltä johtaa vanha polku läheiselle metsäautotielle. Tie kiepsahtaa takaisin kylätielle. Mukava parin kilometrin patikkareitti komeissa vaaramaisemissa. Polun varrella on kaunis kukkaniitty, joka on vaarassa pusikoitua, kun sitä ei voi kivien takia niittää traktorilla. 

Kymmenisen vuotta sitten täällä oli metsänhoitoyhdistyksellä peltojen metsityskampanja. Samassa yhteydessä he aikoivat metsittää kylän viimeisen vaaranäkymän eli tämän kyseisen niityn. Saimme estettyä hankkeen. 

Pari vuotta sitten kampanjoimme Mesenaatin avulla varoja kivisen niityn kunnostukseen. Kampanja tuotti yli tuhat euroa. 

Olemme etsineet kaivinkonefirmaa kunnostamaan tuo kivinen lohko. Muutama vuosi sitten joku kävi ja lupasi tulla töihin. Heitä ei sitten näkynytkään. Syksyllä joku toinen firma kävi katsomassa ja lupasivat tulla kesäkuussa töihin. Heinäkuu on lopuillaan ja kivien raivaajia ei näy. Vaikeata raivata korkeassa vesakossa. Täytyy syksyllä lehtien karistua kysellä töihin kolmatta urakoitsijaa. Ehkä sitten nappaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rinne saatiin viimeinkin raivattua!

Nyt voi kertoa sellaisen ilouutisen, että joukkorahoituskohteena ollut Pohjorinteen vanha pelto on viimeinkin saatu raivattua ki...