maanantai 8. marraskuuta 2021

Millaista on työskennellä arvokkaassa perinnemaisemassa

 Keskustelimme paikallisen maisematyöntekijän kanssa alueemme perinnemaisemakohteiden hoidosta ja niiden tulevaisuudesta.

"-Että onhan tää sellaista puurtamista. Nämä maisemat ovat muokkautuneet vuosisatojen aikana. Näiden tulevaisuus näyttää hyvin epävarmalta kun täällä on kaikki muut pellot metsitetty. Olemme olleet yhteyksissä eri toimijoihin maisemansuojelualueen perustamiseksi. Pinta-alaa pitäisi olla paljon enemmän, että sellainen toteutuisi. Täällä maata omistavat eivät tahdo myydä tai vuokrata maitaan, vaan kasvattavat mieluummin metsää, vaikka tietävät alueen arvokkaaksi maisemakohteeksi. Toisaalta on haasteellista saada tänne ketään metsäyhtiötäkään maisemanhoitoon, kun he ostavat mieluusti vain tukkileimikoita. Nyt tuli vielä tämä uusi pellonmetsityskampanja, joten uusien näkymäalueiden avaaminen on entistäkin nihkeämpää. Jos itselleen polttopuuksi teettäisi, niin se olisi yksi mahdollisuus. Jos ei itse tarvitse, niin sitten olisi etsittävä joku joka tarvitsee polttopuita. Aika vaikea juttu sekin on käytännössä toteuttaa."


"Nykyajan trendi on metsänkasvatus. Luultavasti kun tässäkin maanomistaja joskus vaihtuu, istutetaan kasvimaat ja kukkapenkitkin puuntaimille. Joskus 200 vuoden kuluttua arkeologit tulevat kaivamaan ja ihmettelemään, onko täälläkin joskus asuttu." 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rinne saatiin viimeinkin raivattua!

Nyt voi kertoa sellaisen ilouutisen, että joukkorahoituskohteena ollut Pohjorinteen vanha pelto on viimeinkin saatu raivattua ki...