perjantai 12. helmikuuta 2021

Päivärinne

 


Liityttyämme EU:hun aloimme kunnostamaan hoitamatta jääneitä peltolohkojamme. Parhaat lohkot oli pidetty niittämällä kunnossa. Kuvan satumaisen kaunis niitty kasvoi vuonna 2012 koivua. Siis, aivan totta! Ne olivat itse sinne kylväytyneet.

Kaadoimme puut pois. Suurinta koivua, joka on suuren kuusen vieressä, ei saatu kaadettua. Puut olivat niin painavia, ettei niitä saanut siirrettyä lihasvoimin. Sitten tuli metsäsavotta ja saimme metsätraktorin tuomaan rungot pihaamme polttopuiksi.

Ilmoitimme lohkon EU:lle ja ELY-keskuksesta tultiin sitä digitoimaan. Saimme Päivärinteestä LFA -kelpoisen niityn. Kolmisenkymmentä vuotta sitten tuossa oli vasikkaopotta, eli siinä laidunnettiin nuorta karjaa. Niityllä kasvaa kymmeniä eri kasvilajeja ja se hoidetaan käsin niittämällä. 

Tehdään Pohjorinteestä yhtä kaunis niitty. Osallistu kampanjaamme https://mesenaatti.me/1897/pelastetaan-perinnemaisema/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rinne saatiin viimeinkin raivattua!

Nyt voi kertoa sellaisen ilouutisen, että joukkorahoituskohteena ollut Pohjorinteen vanha pelto on viimeinkin saatu raivattua ki...